Sokat beszélgetünk a tanulásról otthon is, a gyermekeinkkel. Persze legtöbbször hasonló a beszélgetés lényege. Ahogy Ranschburg tanár úr mondta, követjük a szülői mintákat, és mindig emlegetjük, hogy magadnak tanulsz, amit megtanulsz soha nem vehetik el tőled. De ez nem hatott gyerekeinkre, ahogy annak idején ránk sem. Hogy miért az biztosan egyértelmű. Tizenévesen, nehéz még belátni, hogy öt, hat, nyolc, tíz év múlva hasznos lesz, amit most kell megtanulni. Különösen, ha tudjuk, hogy igazából nem is hasznos, csak kell a bizonyítványba a jó jegy a továbbtanuláshoz. Szóval hasznos és fontos beszélgetni a tanulásról, mert ez egy olyan probléma, ami szinte mindenkit érint. Vagy benne van, vagy benne volt. Ezért mi a kollégáinkkal még az átlagosnál is többet beszélgetünk a tanulásról.

És mi vagyunk olyan szerencsések, hogy nagyon neves szakemberek a kollégáink, nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttek a tanulás, a tanulás fejlesztése, a tanulásmódszertan terén. Ezért ezek a beszélgetések talán élő érdekes tapasztalatokat mutathatnak mások számára is. A podcast beszélgetéseket témaegységekre bontottuk, így szépen sorban előkerülnek a tanulásmódszertani – és az ahhoz kötődő – anyanyelvi, matematikai, idegennyelvi tanulási problémák. A meghívott szakemberek, beszélgetőpartnerek idevonatkozó tapasztalatai nagyon érdekes, sokszor számunkra is elgondolkodtató, figyelemfelkeltő.

Remélem, hogyha ezeket a kis beszélgetéseket meghallgatják a kedves szülők, akkor valami hasznos ötlettel mindig gazdagodni fognak, hogy aztán tudják egy kicsit segíteni, motiválni, tanulási problémáikon átlendíteni gyermekeinket.

Az eddigi beszélgetéseinket ide kattintva érheti el.


*Borítókép: Austin Distel on Unsplash

Számunkra fontos a véleménye.
Kérjük mondja el, írja le gondolatait a tanulással kapcsolatban felmerülő témákban!


További bejegyzések:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .