Az iskola kezdés miatt már most elszorul a torkom, kalapál a szívem… 

Most már tényleg itt az idő, megy a gyerkőc az iskolába. Félek, de nem mutatom. Félek, mert még olyan kicsi, még csak most lett 6 éves. 

Eközben persze tudom, hogy jó lesz neki, jó helyre megy. 
Megyek a könyveiért, s közben azon gondolkodom, vajon meddig lesz tanítás. Lesz-e most is online oktatás, mint az előző tanévben. Vajon az alsósokat is lesz – ha lesz – online oktatás? Ettől is tartok… Nem könnyű ez a helyzet most, nem könnyű sem a diákoknak, sem a tanároknak.

*forrás: pixabay.com

Bízom benne, hogy az én gyermekem is szeretni fogja, hogy tetszik majd neki az iskola. Bízom benne, hogy az elején elnézik neki, ha még kicsit szertelen, s nem tudja végig ülni az órát.

Örökmozgó kisfiú, teli vagánysággal, teli vidámsággal, s egy kicsit azzal a vággyal, hogy lépjen át a szabályok által húzott falon. Én szeretem benne ezt is, mint ahogy azt is, hogy szinte minden dinó nevét tudja, minden rendszámról megmondja, hogy páros vagy páratlan, hogy érdekli a világ, s mindent meg szeretne ismerni.

Szeretem a mosolyát, amikor örülni tud a hétköznapi apróságoknak. S azt is, hogy engem olyan erősnek lát, hogy még egy trolibuszt is fel tudok emelni puszta kézzel…Bízom benne ezt a suliban is meg tudják róla…
S velem együtt biztos sok szülő érez még így.
 És igen, nyugodj meg kedves Szülőtársam!

Teljesen  normális, ha az iskola ajtóban Te könnyezel, nem pedig ő. Ha az elején egy kicsit nehéz lesz. Ha nem megy minden úgy, mint a karikacsapás. Előző héten még játszott, lehet, még oviban volt. Sőt, délután még aludhatott! Most végig kell ülnie az órákat, nem is olyan könnyű az! 
Ehhez kívánok mindenkinek – legyen az tanár vagy szülő – türelmet és következetességet!

Tudom, hogy nem lesz könnyű, de most, amikor nekik idegen terepen vannak, nekünk kell biztonságot sugározni feléjük! Kitartás! Menni fog! Mert hinniük kell a gyerekeknek, hogy tanulni jó! 

Számunkra fontos a véleménye.
Kérjük mondja el, írja le gondolatait a tanulással kapcsolatban felmerülő témákban!


További bejegyzések:


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.


Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .