Tanulóknak

Kedves Diákok!

Biztosan Ti is gondolkodtatok már azon, hogy nem lehet a sok tantárgyi tartalmat egyszerre megtanulni, megjegyezni. Különösen nem úgy, hogy az sokáig visszaidézhető legyen…
Én is jártam iskolába – elég sokáig, s hál’ Istennek nem az évismétlések miatt -, s hazudnék, ha azt mondanám, hogy nagyon oda voltam a tanulásért. Azt is tudtam, hogy ha van egy célom, akkor annak az eléréséhez a tanulás az eszköz.
Így hát, ha tetszik, ha nem TANULNI KELL!
Mindig kerestem az utat, hogyan lehet minél kevesebb időt a tanulásra fordítani? Hogyan lehetek hatékonyabb?
Hozzáteszem, nekem nem volt ennyi magán órám, mint a mostanában Nektek. Nem volt szolfézs, edzés is csak heti egyszer, s ennyi nyelvi külön órára sem jártam.


Játszani, a hobbimmal időt tölteni viszont mindennél jobb volt. Ezért el jutottam odáig, hogy az „Olvasd el még egyszer!”-technika nem lehet a megoldás minden tanulási helyzetben.
Ha most, mint tanfolyamot vezető tanár kérdezlek benneteket, akkor általános a válasz:
„Elolvasom többször a könyvben a leckét, s füzetet is hozzá! (Esetleg már a színek is előkerülnek, ilyenkor a szemem is felcsillan!).
Sajnos, ahogy nálam, úgy nálatok sem lesz gyógyír mindenre a többszörös újraolvasás!
Mint tanfolyamvezető tanár viszont tudom, hogy van megoldás ezekre a helyzetekre!
Amikor én találkoztam a „Tanulnijó” módszereivel 1 napig csak a homlokomat csapkodtam.
Hát ez így pofon egyszerű! Ezt csak így lehet csinálni…

No de miről is beszélek? Arról, hogy mi megtanítunk Titeket tanulni.
Olyan játékos, alkotó tanulási módszereket sajátíthatsz el nálunk, amelyek által nem csak, hogy hatékonyabb lesz a tanulás, de TANULNI JÓ lesz :)!

Tanítunk technikát minden tanulási helyzethez, legyen az verstanulás vagy témazáró dolgozat.
Megtanulhatsz nálunk önálló vázlatokat készíteni, mellyel könnyebb és gyorsabb a tanulás.
Azt gondolom, hogy helyettem beszéljenek olyan gyerekek, akik már megismerték, és alkalmazzák a „Tanulnijó” tanfolyam módszereit.

Gondolat térkép készítése – Keszthely – Nagycsaládosok Egyesülete

Hírlevél

Szeretne hatékonyabban tanulni, és jobb eredményeket elérni? Iratkozzon fel a heti hírlevelünkre, és ismerje meg a legjobb tanulási technikákat, tippeket és trükköket!

Nincs levélszemét küldés! További információért olvassuk el adatvédelmi szabályzatot.

Fehér Levente - Diák
Megtanultam olyan módszereket, amelyekkel könnyebb a tanulás. Csináltam a tesómnak is vázlatot, mivel ennyi mindent lehetetlen megtanulni ezért jók ezek a módszerek, mert ezekkel könnyebb. Jól éreztem magam volt, hogy játszottunk az óra végén is. A vázlatokat mindig megírtuk.
Szeged
Kristóf - Diák
Kedves Lívia néni! Leírom pár mondatban, hogy miért tetszett a foglalkozás. Olyan módszereket tanultam meg, amikkel gyorsabban tudok tanulni. A módszerek mellett tetszettek a készségfejlesztő feladatok is. De a legjobban az, hogy ön mindig türelmes és kedves volt! Így, hogy alkalmazom a módszereket nem tart sokáig a tanulás és ráadásul alaposan megmarad a fejemben!
Kaposvár
Patai Patrik - Diák
Én nagyon jól éreztem magam, mert sok jó vázlatíró praktikát tanultam (pl.: koncentrikus kör). Meg az is jó volt, hogy Betti mindig szeretettel várt minket. Köszönöm.
Szeged
Marenec - Dózsa Zsombor - Diák
Nagyon jól éreztem magam, mert nem kell tanulnom sokat egy - egy dogára. Nagyon sok új vázlatírási módszert tanultunk. Betti nagyon szereti ha gondolkodunk és úgy oldjuk meg a feladatot. Nem érdemes telefonozni az óra alatt, mert sok hasznos dolgot tanulunk.
Szeged
Zöldi Zoé - Diák
Ez egy nagyon jó tanfolyam. Nagyon hasznos dolgokat tanulunk. Bármilyen verset, idegen nyelvű szavakat, törit vagy természetismeretet is ki lehet dolgozni velük. Ez a tanfolyam arra is jó, hogy ha nem szeretnénk órákat a tanulással tölteni akkor csak ki kell dolgozni \"rajzosan\" az anyagot. Ezek az órák változatosak és sok érdekességet tanulunk mellé. Szeretettel ajánlom.
Szeged