Memorizálási technikák

Sokszor kapnak az általános és középiskolás tanulók, sőt még egyetemi hallgatók is olyan memorizálási feladatokat, amikor fontos a sorrendiség, a folyamatok logikai sora. Ezen tanulási folyamatokban szeretnénk konkrét módszerekkel segítséget nyújtani. Az itt bemutatott memorizálási technikák több mint 20 éves gyakorlat és sok-sok tanfolyami tapasztalat alapján alakultak ki. Alkalmazásuk sikerélményt és biztos megjegyzést garantál a tanulásban.

1.1.1. Memóriakampók - sorrendek megjegyzésére

Fontos a sorrend? Tudni kell, hogy hányadik az adott esemény, a növény része, a versszak, a megfelelő szerkezeti egység vagy a vázlatpont? Ebben segítenek a memóriakampók. Itt láthatod, megtanulhatod egy egyszerű példán, hogyan épül fel egy jól bevált memorizálási technika.

1.1.2. Memóriakampók alkalmazása

Fontos a sorrend? Tudni kell, hogy hányadik az adott esemény, a növény része, a versszak, a megfelelő szerkezeti egység vagy a vázlatpont? Ebben segítenek a memóriakampók. Ha megnézted, megértetted a memorizálási technika felépítését, akkor már biztosan kíváncsi vagy rá, hogy hogyan tudnánk ezt alkalmazni konkrét megtanulandó tananyagok esetében. Ebben a videóban láthatsz erre példát, ami alapján neked is menni fog.

1.2.1. Memórialánc – folyamatok rögzítésére

Fontos a folyamat, a logikai sor? Tudni kell, hogy hogyan következnek egymás után az események, a szerkezeti egységek, vagy a vázlatpontok? Ebben segít a memórialánc. Ha megnézted, megértetted a memorizálási technika felépítését, akkor már biztosan kíváncsi vagy rá, hogy hogyan tudnánk ezt alkalmazni konkrét megtanulandó tananyagok esetében. Ebben a videóban láthatsz erre példát, ami alapján neked is menni fog.

1.2.2. Memórialánc alkalmazása

Fontos a folyamat, a logikai sor? Tudni kell, hogy hogyan következnek egymás után az események, a szerkezeti egységek, vagy a vázlatpontok? Ebben segít a memórialánc. Itt láthatod, megtanulhatod egy egyszerű példán, hogyan épül fel egy jól bevált memorizálási technika.