Videótár

0

Memorizálási technikák

20 000 Ft

Sokszor kapnak az általános és középiskolás tanulók, sőt még egyetemi hallgatók is olyan memorizálási feladatokat, amikor fontos a sorrendiség, a folyamatok logikai sora. Ezen tanulási folyamatokban szeretnénk konkrét módszerekkel segítséget nyújtani. Az itt bemutatott memorizálási technikák több mint 20 éves gyakorlat és sok-sok tanfolyami tapasztalat alapján alakultak ki. Alkalmazásuk sikerélményt és biztos megjegyzést garantál a tanulásban.

Memorizálási játékok

Hamarosan

Tegyük játékossá a tanulást. Idegen szavak, évszám és esemény, vegyjel és anyagnév, és hasonló párosítható tanulási tartalmak memorizálását érdemes játékossá tenni rejtvényfejtésé rejtvénykészítésé alakítani. Ennek a különböző módjait mutatja be az ebben a fejezetben található videók.

Memoriterek tanulása

Hamarosan

Szó szerint kell tudni? Azt nem szeretjük, pedig van megoldás. Versek, definíciók, rövid szövegek szó szerinti megjegyzését segítő módszerünk ezt a videót követve megérthető és elsajátítható. Konkrét példákon keresztül saját tananyaggal is alkalmazható.

Vázlatkészítési technikái

Hamarosan

Nem megy a tanulás a sematikus vázlat segítségével? Tegyük a vázlatkészítést színes, vizuális alkotó élménnyé! A fejezet videóiban megtalálható hogy hogyan építsünk a különböző tananyag tartalmakhoz érdekes, változatos, színes, áttekinthető vázlatokat. Ilyenkor a vázlatkészítés maga a tanulás. Az eredménye: Jé, már tudom is!